Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Hotel Cetate

Descriere

Locatia a fost construit in anul 1978, si a fcut parte din politica de dezvoltare si sistematizare a orasului, fiind o constructie ce simboliza modernizarea. Alturi de blocurile din asa-numita zon Platoul Romanilor, ansamblul arhitectural avea rolul de a sugera colectivitatea, o directie total opus individualismului. Este asadar o reflexie a politicii anilor 70-80. Tot atunci au fost construite alte cldiri importante din zon: Spitalul Judetean si Policlinica (1973), Casa de Cultur a Sindicatelor (1976), precum si hotelurile Transilvania (1972).

De-a lungul a aproape jumtate de secol, Hotel Cetate a fost martorul unor importante evenimente ce au avut loc in Alba Iulia: vizita lui Nicola Ceausescu din 1984, mutarea blocului din 1987, considerat pan in ziua de astzi o important realizare inginereasc, prima srbtoare a Zilei Nationale la 1 Decembrie, ce a avut loc in anul 1990, Centenarul Unirii srbtorit in 2018, 100 de ani de la Incoronarea Regelui Ferdinand si a Reginei Maria din 2022 si multe alte evenimente de referint pentru istoria orasului si a trii.

Va rugam sa alegeti o data de CheckIn si CheckOut pentru a vedea preturile.