Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuit Anatolia si Coasta Marii Negre

Descriere

Destinatie: Turcia

Durata: 7 nopti

Plecari: 12 octombrie, 1 martie 2025

Transport AVION | 8 zile, 7 nopti |

CIRCUITANATOLIA SI COASTA MARII NEGRE


Descriere circuit

Itinerariu: ANKARA – HATTUSA –YAZLIKAYA – AMASYA – SAMSUN – ORDU – TRABZON – UZUNGOL – MANASTIREA SUMELA 

DATE DE PLECARE:  12 octombrie 2024, 01 martie 2025

PROGRAM:

Ziua 1 Bucuresti – Ankara  

  • Pentru plecarea din 12.10.:

Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul International Henri Coanda Otopeni la ora 07:45 la ghiseele Turkish Airlines pentru imbarcare pe zborul Turkish Airlines TK1044 cu destinatia Istanbul. Decolare la ora 09:30 si aterizare la Istanbul la ora 11:05. Escala pana la ora 13:00 cand vom decola cu zborul TK2150 cu destinatia Ankara unde vom ajunge la ora 14:15.

  • Pentru plecarea din 01.03.:

Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul International Henri Coanda Otopeni la ora 08:20 la ghiseele Turkish Airlines pentru imbarcare pe zborul Turkish Airlines TK1044 cu destinatia Istanbul. Decolare la ora 10:10 si aterizare la Istanbul la ora 12:45. Escala pana la ora 14:00 cand vom decola cu zborul TK2154 cu destinatia Ankara unde vom ajunge la ora 15:10.

Intalnire cu ghidul local si transfer la hotel. Bun venit in Capitala Republicii Turcia! Orasul Ankara se afla in centrul Anatoliei, la marginea estica a marelui platou anatolian, la o altitudine de 850 m. Datorita locatiei sale, regiunea a fost un loc istoric de intalnire a principalelor rute comerciale. Imperiul Hitit, una dintre superputerile din antichitate, s-a format aici. Acestia s-au distins nu numai prin civilizatiile pe care le-au creat, ci si prin structura statala pe care au dezvoltat-o si pentru respectul lor pentru drepturile omului. De-a lungul istoriei, Ankara a fost un important centru cultural, comercial, artistic si o oprire pe Drumului Matasii. Ankara a fost aleasa ca sediu al Razboiului de Independenta de catre Mustafa Kemal Atatürk datorita pozitiei sale strategice. Prin urmare, Ankara a fost declarată capitala noii Republici Türkiye la 13 octombrie 1923. Odata cu proclamarea Republicii Turcia, Ankara s-a dezvoltat rapid devenind astazi cel de al doilea cel mai mare oras metropolitan din Turcia. Servirea cinei la hotel. Cazare la hotel Anemon 4* sau similar in Ankara.

Ziua a 2-a   Ankara  - Capitala Republicii Turcia

Mic dejun. Capitala Türkiye, Ankara a castigat popularitate ca o destinatie turistica oferind oportunitatea unica de a experimenta cultura, arhitectura sa bine conservata si patrimoniul sau istoric bogat. Orasul oferta o mare concentrare de muzee, o scena artistica si culturala plina de viata, un festin gastronomic traditional si parcuri care ofera diverse experiente recreative. Ne vom bucura de un tur al orasului Ankara cu ghid local in care vom vizita Mausoleul Anitkabir unde se afla Mustafa Kemal Atatürk, Muzeul Civilizatiilor Anatoliene ce detine cea mai frumoasa colectie de relicve arheologice din toata Turcia. Expoziția Muzeului Civilizațiilor Anatoliene din Ankara ce ne incanta cu artefacte datand din Paleolitic, iar cele mai impresionante obiecte din Neolitic sunt reprezentarile de animale din lut, vechi de 8.000 de ani. Timp liber pentru a descoperi orasul. Cina si cazare in Ankara la Hotel Anemon 4* sau similar.

Ziua a 3-a   Ankara – Hattusa – Yazlikaya – Amasya

Mic dejun. Astazi vom pleca spre Hattusas, fosta capitala a Imperiul Hitit. Hititii erau un popor indo-german semi-european, ce au sosit pe Marea Neagra la nord de Anatolia, la inceputul secolului al XVIII-lea i. Hr. Dupa un razboi cu egiptenii, acestia au facut un tratat de pace scris pe placute de lut, fiind primul tratat de pace din lume la care au luat parte si femei. Vom continua traseul vizitand Yazılıkaya, ruinele unui templu in aer liber, dedicat zeitatilor poporului hitit. Pornim apoi spre Hattusas, ruinele marelui templu și ale orașului. Vom vizita palatul de vara al hititilor, apoi ne vom indrepta spre Alacahöyük, prima capitala a civilizatiei Hatti. Dupa amiaza, vom merge la Amasya, cunoscut ca fiind locul natal al filozofului,geografului si istoricului Strabo. Localizata pe malul raului Yeşilırmak, localitatea are o istorie de 3000 de ani. In cetate vom putea admira canale de apa vechi de 2000 de ani si podurile vechi de 1000 de ani, un palat otoman si vom descoperi pasaj subteran secret. Vom continua ziua calatorind spre Amasya, un oras vechi cu o istorie ilustra, case otomane din lemn si piatra. Cina si cazare in Amasya la Payidar Hotel 4* sau similar. 

Ziua a 4-a   Amasya – Samsun   

Mic dejun. Ne vom continua excursia spre coasta  Marii Negre, catre Samsun. Acesta este unul dintre cele mai mari orase ale Turciei de pe coasta Marii Negre, fiind centru comercial si un port principal. Samsun este situat intre deltele a doua rauri ce se revarsa in mare: Kızılırmark (Raul Rosu) la vest si Yeşilırmak (Raul Verde) la est. In centrul orasului si in apropiere de port, se afla piata centrala  - Cumhuriyet Meydanı (Piata Republicii). Vom descoperi locul unde Atatürk a pornit razboiul de Independenta si vom vizita muzeul Atatürk, muzeul de arheologie, Nava muzeu Bandırma si colina Amisos. Cina si cazare la Anemon hotel 5* sau similar in Samsun.

Ziua a 5-a   Samsun – Ordu – Trabzon  

Mic dejun. Astazi ne vom indrepta spre Trabzon. Acesta este unul dintre cele mai populare orase din Türkiye, cu mii de ani de istorie si nenumarate bogatii culturale. Orasul, situat pe vechiul Drum al Matasii, este cel mai important oras din regiunea estica a Marii Negre din Türkiye. Trabzon cucereste prin traditiile folclorice atent pastrate, importanta acordata sportului, finetea artizanatului si bucataria regionala. Istoria Trabzonului dateaza de doua mii de ani. Mehmet Cuceritorul a cucerit Trabzonul, care a supravietuit perioadelor romane si bizantine. Interesant este faptul ca Soliman Magnificul a fost crescut in acest oras. Cina si cazare la Anemon hotel 4*  sau similar in Trabzon. 

Ziua a 6-a   Trabzon – Uzungol   

Mic dejun. Vom incepe ziua cu turul orasului Trabzon cu ghid local, apoi vom vizita Moscheea Sfanta Sofia ce a fost construita ca biserica in secolul al XIII-lea, transformata apoi in moschee pe timpul Imperiului Otoman, a functionat si ca spital de holera, in anul 1964 a devenit muzeu, iar in 2013 a fost transformata din nou in moschee. Este una dintre cele mai bine conservate cladiri bizantine din Turcia. Continuam cu vizitatea Conacului Atatürk construit pentru o familie bogata de bancheri din Trabzon, acesta a fost lasat mostenire lui Mustafa Kemal Atatürk, fondatorul Republicii Turcia. Vom continua apoi cu Lacul Uzungol. Timp liber la dispozitie.               Cina si cazare la Anemon hotel 4* +  sau similar in Trabzon.

Ziua a 7-a   Trabzon – Manastirea Sumela – Parcul National Altindere

Mic dejun. Astazi va fi o zi dedicata vizitei Manastirii Sumela, una dintre cele mai frumoase vestigii ale unor vremuri demult apuse. Manastirea Sumela este o manastire ortodoxa veche de peste 1630 de ani, situata la o inaltime de 1200 de metri pe faleza abrupta din regiunea Maçka, Trabzon. Se spune ca a fost intemeiata in anul 386, in timpul Impăratului Teodosie I (375-395), de catre doi calugari greci: Sofronie si Barnaba, care au gasit o icoana a Fecioarei Maria intra-una din pesterile muntelui si au decis sa ramana acolo pentru a ridica o manastire. In secolul al XVIII-lea, mai multe parti ale manastirii au fost renovate, iar peretii decorati cu fresce. Odata cu constructia unor cladiri mari in secolul al XIX-lea, manastirea a capatat o infatisare magnifica si a cunoscut cea mai infloritoare perioada din istoria sa. Manastirea a fost inchisa in timpul invaziei ruse intre anii 1916-1918 si a fost definitiv parasita in anul 1923. Intoarcere la Trabzon. Cina si cazare la Anemon hotel 4* sau similar in Trabzon.

Ziua a 8-a   Trabzon – Bucuresti

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Trabzon pentru cumparaturi. Dupa amiaza, transfer la aeroportul din Trabzon pentru imbarcare pe zborul companiei Turkish Airlines cu destinatia Bucuresti, via Istanbul.

  • Pentru returul din 19 octombrie:

Decolare cu zborul companiei Turkish Airline TK2821 la ora 13:45 si aterizarein Istanbul la ora 15:45. Escala pana la ora 19:00, cand vom decola cu zborul TK1045. Vom ajunge in Bucuresti la ora 20:20.

  • Pentru returul din 08 martie:

Decolare cu zborul companiei Turkish Airline TK2831 la ora 16:10 si aterizarein Istanbul la ora 18:20. Escala pana la ora 20:10, cand vom decola cu zborul TK1045. Vom ajunge in Bucuresti la ora 20:30.

*Grup minim 15 de platitori
**In caz de neintrunire a numarului de participanti cu minim 21 de zile inainte de data plecarii, circuitul se anuleaza sau se reprogrameaza.

SERVICII INCLUSE :

  • Bilet de avion Bucuresti – Ankara, via Istanbul, compania Turkish Airlines
  • Bilet de avion Trabzon – Bucuresti, via Istanbul, compania Turkish Airlines
  • Transport cu autocar local conform programului
  • Cazare 7 nopti cu demipensiune la hoteluri de 4* astfel:
    • 2 nopti in Ankara, la hotel Anemon 4*+ sau similar
    • 1 noapte in Amasya, la hotel Payidar 4* sau similar
    • 1 noapte in Samsun, la hotel Anemon 5* sau similar
    • 3 nopti in Trabzon, la hotel Anemon 4*+ sau similar
  • Mese incluse: 7 mic dejun si 7 cine la hotel
  • Excursii, vizite si tururi incluse in program:
    • Turul orasului Ankara cu ghid local: Mausoleul Antikabir al lui Ataturk, Muzeul Civilizatiilor Anatoliene;
    • Ruinele Templului Yazilikaya, Hattusa si Palatul de vara al hititilor, Amasya-locul natal al lui Strabo
    • Turul orasului Samsun cu ghid local: Cumhuriyet Meydani (Piața Republicii), Muzeul Ataturk, Muzeul de Arheologie, Muzeul-Nava Bandirma, colina Amisos
    • Turul orasului Trabzon cu ghid local: Moscheea Sfântă Sofia, Conacul Ataturk, Lacul Uzungöl
    • Excursie la Manastirea Sumela din Parcul National Altındere
  • Shuttle bus pentru acces la Manastirea Sumela
  • Ghizi locali
  • Insotitor de grup

NU SUNT INCLUSE :

  • Asigurarea storno si medicala (recomandata)
  • Bacsisul recomandat pentru sofer si ghidul local: 5 Euro/persoana/zi
  • Biletele de intrare la obiectivele turistice din program:

INFORMATII UTILE

Documente de calatorie:

  • Pasaport romanesc cu o valabilitate de minimum 150 zile la momentul intrarii in Turcia si cu cel putin o fila goala sau
  • Carte de Identitate cu o valabilitate de minimum 150 zile la momentul intrarii in Turcia, in urmatoarele conditii:
  • La fiecare intrare in Republica Turcia, la punctul de frontiera, cetateanul roman care va alege sa intre în baza cartii de identitate va primi din partea politistului turc de frontiera un formular unde se va mentiona data intrării, numele, prenumele, cetatenia si sexul persoanei și se va pune stampila cu data intrarii. Formularul va trebui prezentat la orice control de rutina politienesc, cat si la iesirea din Republica Turcia.

Cazarea si programul excursiei:

  • Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
  • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, insa intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie si confort.
  • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. Pentru ocuparea de 3 adulti, se vor confirma camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila.
  • Distributia camerelor se face de catre receptia hotelurilor; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre calator la receptie, asistat de insotitorul de grup. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
  • Persoanele care calatoresc singure, dar nu doresc sa achite suplimentul de camera single, pot opta pentru partaj in camera dubla, situatie in care vor imparti camera cu un alt calator din grup, de acelasi sex, aflat in aceeasi situatie. Daca pana la plecare nu gaseste partaj, calatorul se poate retrage din contract fara penalizari sau va achita suplimentul de camera single.
  • Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri din cauza conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia organizatoare nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic din cauza conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).
  • Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.

Informatii referitoare la zborile incluse in pachet:

  • Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce modificari zborurilor contractate pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de retur. Agentia organizatoare va informa calatorii asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
  • Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Recomandam efecturea check-in-ului on-line inainte de prezentarea la aeroport.
  • Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
  • Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.

Destinatie: Turcia

Durata: 7 nopti

Plecari: 12 octombrie, 1 martie 2025

Transport AVION | 8 zile, 7 nopti |

CIRCUITANATOLIA SI COASTA MARII NEGRE


Descriere circuit

Itinerariu: ANKARA – HATTUSA –YAZLIKAYA – AMASYA – SAMSUN – ORDU – TRABZON – UZUNGOL – MANASTIREA SUMELA 

DATE DE PLECARE:  12 octombrie 2024, 01 martie 2025

PROGRAM:

Ziua 1 Bucuresti – Ankara  

  • Pentru plecarea din 12.10.:

Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul International Henri Coanda Otopeni la ora 07:45 la ghiseele Turkish Airlines pentru imbarcare pe zborul Turkish Airlines TK1044 cu destinatia Istanbul. Decolare la ora 09:30 si aterizare la Istanbul la ora 11:05. Escala pana la ora 13:00 cand vom decola cu zborul TK2150 cu destinatia Ankara unde vom ajunge la ora 14:15.

  • Pentru plecarea din 01.03.:

Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul International Henri Coanda Otopeni la ora 08:20 la ghiseele Turkish Airlines pentru imbarcare pe zborul Turkish Airlines TK1044 cu destinatia Istanbul. Decolare la ora 10:10 si aterizare la Istanbul la ora 12:45. Escala pana la ora 14:00 cand vom decola cu zborul TK2154 cu destinatia Ankara unde vom ajunge la ora 15:10.

Intalnire cu ghidul local si transfer la hotel. Bun venit in Capitala Republicii Turcia! Orasul Ankara se afla in centrul Anatoliei, la marginea estica a marelui platou anatolian, la o altitudine de 850 m. Datorita locatiei sale, regiunea a fost un loc istoric de intalnire a principalelor rute comerciale. Imperiul Hitit, una dintre superputerile din antichitate, s-a format aici. Acestia s-au distins nu numai prin civilizatiile pe care le-au creat, ci si prin structura statala pe care au dezvoltat-o si pentru respectul lor pentru drepturile omului. De-a lungul istoriei, Ankara a fost un important centru cultural, comercial, artistic si o oprire pe Drumului Matasii. Ankara a fost aleasa ca sediu al Razboiului de Independenta de catre Mustafa Kemal Atatürk datorita pozitiei sale strategice. Prin urmare, Ankara a fost declarată capitala noii Republici Türkiye la 13 octombrie 1923. Odata cu proclamarea Republicii Turcia, Ankara s-a dezvoltat rapid devenind astazi cel de al doilea cel mai mare oras metropolitan din Turcia. Servirea cinei la hotel. Cazare la hotel Anemon 4* sau similar in Ankara.

Ziua a 2-a   Ankara  - Capitala Republicii Turcia

Mic dejun. Capitala Türkiye, Ankara a castigat popularitate ca o destinatie turistica oferind oportunitatea unica de a experimenta cultura, arhitectura sa bine conservata si patrimoniul sau istoric bogat. Orasul oferta o mare concentrare de muzee, o scena artistica si culturala plina de viata, un festin gastronomic traditional si parcuri care ofera diverse experiente recreative. Ne vom bucura de un tur al orasului Ankara cu ghid local in care vom vizita Mausoleul Anitkabir unde se afla Mustafa Kemal Atatürk, Muzeul Civilizatiilor Anatoliene ce detine cea mai frumoasa colectie de relicve arheologice din toata Turcia. Expoziția Muzeului Civilizațiilor Anatoliene din Ankara ce ne incanta cu artefacte datand din Paleolitic, iar cele mai impresionante obiecte din Neolitic sunt reprezentarile de animale din lut, vechi de 8.000 de ani. Timp liber pentru a descoperi orasul. Cina si cazare in Ankara la Hotel Anemon 4* sau similar.

Ziua a 3-a   Ankara – Hattusa – Yazlikaya – Amasya

Mic dejun. Astazi vom pleca spre Hattusas, fosta capitala a Imperiul Hitit. Hititii erau un popor indo-german semi-european, ce au sosit pe Marea Neagra la nord de Anatolia, la inceputul secolului al XVIII-lea i. Hr. Dupa un razboi cu egiptenii, acestia au facut un tratat de pace scris pe placute de lut, fiind primul tratat de pace din lume la care au luat parte si femei. Vom continua traseul vizitand Yazılıkaya, ruinele unui templu in aer liber, dedicat zeitatilor poporului hitit. Pornim apoi spre Hattusas, ruinele marelui templu și ale orașului. Vom vizita palatul de vara al hititilor, apoi ne vom indrepta spre Alacahöyük, prima capitala a civilizatiei Hatti. Dupa amiaza, vom merge la Amasya, cunoscut ca fiind locul natal al filozofului,geografului si istoricului Strabo. Localizata pe malul raului Yeşilırmak, localitatea are o istorie de 3000 de ani. In cetate vom putea admira canale de apa vechi de 2000 de ani si podurile vechi de 1000 de ani, un palat otoman si vom descoperi pasaj subteran secret. Vom continua ziua calatorind spre Amasya, un oras vechi cu o istorie ilustra, case otomane din lemn si piatra. Cina si cazare in Amasya la Payidar Hotel 4* sau similar. 

Ziua a 4-a   Amasya – Samsun   

Mic dejun. Ne vom continua excursia spre coasta  Marii Negre, catre Samsun. Acesta este unul dintre cele mai mari orase ale Turciei de pe coasta Marii Negre, fiind centru comercial si un port principal. Samsun este situat intre deltele a doua rauri ce se revarsa in mare: Kızılırmark (Raul Rosu) la vest si Yeşilırmak (Raul Verde) la est. In centrul orasului si in apropiere de port, se afla piata centrala  - Cumhuriyet Meydanı (Piata Republicii). Vom descoperi locul unde Atatürk a pornit razboiul de Independenta si vom vizita muzeul Atatürk, muzeul de arheologie, Nava muzeu Bandırma si colina Amisos. Cina si cazare la Anemon hotel 5* sau similar in Samsun.

Ziua a 5-a   Samsun – Ordu – Trabzon  

Mic dejun. Astazi ne vom indrepta spre Trabzon. Acesta este unul dintre cele mai populare orase din Türkiye, cu mii de ani de istorie si nenumarate bogatii culturale. Orasul, situat pe vechiul Drum al Matasii, este cel mai important oras din regiunea estica a Marii Negre din Türkiye. Trabzon cucereste prin traditiile folclorice atent pastrate, importanta acordata sportului, finetea artizanatului si bucataria regionala. Istoria Trabzonului dateaza de doua mii de ani. Mehmet Cuceritorul a cucerit Trabzonul, care a supravietuit perioadelor romane si bizantine. Interesant este faptul ca Soliman Magnificul a fost crescut in acest oras. Cina si cazare la Anemon hotel 4*  sau similar in Trabzon. 

Ziua a 6-a   Trabzon – Uzungol   

Mic dejun. Vom incepe ziua cu turul orasului Trabzon cu ghid local, apoi vom vizita Moscheea Sfanta Sofia ce a fost construita ca biserica in secolul al XIII-lea, transformata apoi in moschee pe timpul Imperiului Otoman, a functionat si ca spital de holera, in anul 1964 a devenit muzeu, iar in 2013 a fost transformata din nou in moschee. Este una dintre cele mai bine conservate cladiri bizantine din Turcia. Continuam cu vizitatea Conacului Atatürk construit pentru o familie bogata de bancheri din Trabzon, acesta a fost lasat mostenire lui Mustafa Kemal Atatürk, fondatorul Republicii Turcia. Vom continua apoi cu Lacul Uzungol. Timp liber la dispozitie.               Cina si cazare la Anemon hotel 4* +  sau similar in Trabzon.

Ziua a 7-a   Trabzon – Manastirea Sumela – Parcul National Altindere

Mic dejun. Astazi va fi o zi dedicata vizitei Manastirii Sumela, una dintre cele mai frumoase vestigii ale unor vremuri demult apuse. Manastirea Sumela este o manastire ortodoxa veche de peste 1630 de ani, situata la o inaltime de 1200 de metri pe faleza abrupta din regiunea Maçka, Trabzon. Se spune ca a fost intemeiata in anul 386, in timpul Impăratului Teodosie I (375-395), de catre doi calugari greci: Sofronie si Barnaba, care au gasit o icoana a Fecioarei Maria intra-una din pesterile muntelui si au decis sa ramana acolo pentru a ridica o manastire. In secolul al XVIII-lea, mai multe parti ale manastirii au fost renovate, iar peretii decorati cu fresce. Odata cu constructia unor cladiri mari in secolul al XIX-lea, manastirea a capatat o infatisare magnifica si a cunoscut cea mai infloritoare perioada din istoria sa. Manastirea a fost inchisa in timpul invaziei ruse intre anii 1916-1918 si a fost definitiv parasita in anul 1923. Intoarcere la Trabzon. Cina si cazare la Anemon hotel 4* sau similar in Trabzon.

Ziua a 8-a   Trabzon – Bucuresti

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Trabzon pentru cumparaturi. Dupa amiaza, transfer la aeroportul din Trabzon pentru imbarcare pe zborul companiei Turkish Airlines cu destinatia Bucuresti, via Istanbul.

  • Pentru returul din 19 octombrie:

Decolare cu zborul companiei Turkish Airline TK2821 la ora 13:45 si aterizarein Istanbul la ora 15:45. Escala pana la ora 19:00, cand vom decola cu zborul TK1045. Vom ajunge in Bucuresti la ora 20:20.

  • Pentru returul din 08 martie:

Decolare cu zborul companiei Turkish Airline TK2831 la ora 16:10 si aterizarein Istanbul la ora 18:20. Escala pana la ora 20:10, cand vom decola cu zborul TK1045. Vom ajunge in Bucuresti la ora 20:30.

*Grup minim 15 de platitori
**In caz de neintrunire a numarului de participanti cu minim 21 de zile inainte de data plecarii, circuitul se anuleaza sau se reprogrameaza.

SERVICII INCLUSE :

  • Bilet de avion Bucuresti – Ankara, via Istanbul, compania Turkish Airlines
  • Bilet de avion Trabzon – Bucuresti, via Istanbul, compania Turkish Airlines
  • Transport cu autocar local conform programului
  • Cazare 7 nopti cu demipensiune la hoteluri de 4* astfel:
    • 2 nopti in Ankara, la hotel Anemon 4*+ sau similar
    • 1 noapte in Amasya, la hotel Payidar 4* sau similar
    • 1 noapte in Samsun, la hotel Anemon 5* sau similar
    • 3 nopti in Trabzon, la hotel Anemon 4*+ sau similar
  • Mese incluse: 7 mic dejun si 7 cine la hotel
  • Excursii, vizite si tururi incluse in program:
    • Turul orasului Ankara cu ghid local: Mausoleul Antikabir al lui Ataturk, Muzeul Civilizatiilor Anatoliene;
    • Ruinele Templului Yazilikaya, Hattusa si Palatul de vara al hititilor, Amasya-locul natal al lui Strabo
    • Turul orasului Samsun cu ghid local: Cumhuriyet Meydani (Piața Republicii), Muzeul Ataturk, Muzeul de Arheologie, Muzeul-Nava Bandirma, colina Amisos
    • Turul orasului Trabzon cu ghid local: Moscheea Sfântă Sofia, Conacul Ataturk, Lacul Uzungöl
    • Excursie la Manastirea Sumela din Parcul National Altındere
  • Shuttle bus pentru acces la Manastirea Sumela
  • Ghizi locali
  • Insotitor de grup

NU SUNT INCLUSE :

  • Asigurarea storno si medicala (recomandata)
  • Bacsisul recomandat pentru sofer si ghidul local: 5 Euro/persoana/zi
  • Biletele de intrare la obiectivele turistice din program:

INFORMATII UTILE

Documente de calatorie:

  • Pasaport romanesc cu o valabilitate de minimum 150 zile la momentul intrarii in Turcia si cu cel putin o fila goala sau
  • Carte de Identitate cu o valabilitate de minimum 150 zile la momentul intrarii in Turcia, in urmatoarele conditii:
  • La fiecare intrare in Republica Turcia, la punctul de frontiera, cetateanul roman care va alege sa intre în baza cartii de identitate va primi din partea politistului turc de frontiera un formular unde se va mentiona data intrării, numele, prenumele, cetatenia si sexul persoanei și se va pune stampila cu data intrarii. Formularul va trebui prezentat la orice control de rutina politienesc, cat si la iesirea din Republica Turcia.

Cazarea si programul excursiei:

  • Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
  • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, insa intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie si confort.
  • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. Pentru ocuparea de 3 adulti, se vor confirma camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila.
  • Distributia camerelor se face de catre receptia hotelurilor; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre calator la receptie, asistat de insotitorul de grup. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
  • Persoanele care calatoresc singure, dar nu doresc sa achite suplimentul de camera single, pot opta pentru partaj in camera dubla, situatie in care vor imparti camera cu un alt calator din grup, de acelasi sex, aflat in aceeasi situatie. Daca pana la plecare nu gaseste partaj, calatorul se poate retrage din contract fara penalizari sau va achita suplimentul de camera single.
  • Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri din cauza conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia organizatoare nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic din cauza conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).
  • Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.

Informatii referitoare la zborile incluse in pachet:

  • Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce modificari zborurilor contractate pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de retur. Agentia organizatoare va informa calatorii asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
  • Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Recomandam efecturea check-in-ului on-line inainte de prezentarea la aeroport.
  • Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
  • Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.

Va rugam sa alegeti o data de plecare pentru a vedea preturile.